LYS HJEMMET OP I MØRKET

Op- og nedadrettet belysning

Skab tryghed med belysning

Vinterhalvåret betyder betydeligt færre solskinstimer og dermed meget lidt dagslys i løbet af dagen. Det er måske mørkt, når man tager afsted på arbejde, og også mørkt når man kommer hjem til sin bolig igen.

Med udendørsbelysning øger du orienteringen og sigtbarheden omkring din bolig, som især er fordelagtigt i de mørke måneder sidst på året. Samtidig skaber det en rigtig god og hyggelig stemning, og der er mange muligheder for at sætte dit eget præg på et lys-setup rundt om huset.

Der findes rigtig mange belysningstyper og muligheder, og det kan være svært at bestemme sig. Her gælder det om at fastsætte sine behov og ønsker. Har du brug for hjælp og rådgivning inden for udendørsbelysning? Måske går du med tanker omkring, om du skal vælge udendørs væglamper, spots eller måske deck lights til terassen. Kontakt os i dag på info@skagenel.dk eller på 98 44 21 75 – så hjælper vi dig med den helt rigtige løsning, der passer til dine behov. Vi er eksperter i alt inden for udendørsbelysning, og vi kommer med anbefalinger til den perfekte belysning tilpasset din konkrete situation.

Lysfølere

Der findes flere smarte måder at styre sin udendørsbelysning på, end ved at trykke manuelt på kontakten for tænd og sluk. Det kan være smart, økonomisk og fleksibelt at få installeret lysfølere ved udendørsbelysningen. Nedenfor er de mest almindelige og smarte former for lysfølere oplistet. Klik her for at læse mere om de forskellige former for udendørsbelysning.

Lysfølere

Lysfølere

Følere der reagerer, når det begynder at blive mørkt eller lyst udenfor.

Tidsfølere

Tidsfølere

Lamperne tænder og slukker på forudbestemte tidspunkter af døgnet.

Bevægelsesfølere

Bevægelsesfølere

Følere der reager på bevægelse inden for en bestemt vinkel. Ses ofte ved carporte.

Lyset skræmmer tyven!

Den primære funktion med udendørsbelysning er som sagt at øge orientering og sigtbarheden ved hjemmet og derudover at skabe en hyggelig stemning. Men det har tilmed en præventiv virkning, som især er relevant i den mørke tid: Det holder tyven på afstand! På denne måde kan belysningen fungere som din egen “Alarm i mørket” og have en præventiv virkning i forhold til at forhindre indbrud i dit hjem.

Belysningen kan især fungere som en alarm i mørket, hvis det har en af de førnævnte følerfunktioner, som styrer tænd og sluk af lyset. For eksempel hvis din udendørsbelysning har bevægelsesføler, og lyset derfor tænder, hvis tyven nærmer sig. Så får tyven nok benene på nakken og skynder sig væk!

Føler du dig utryg ved dit hjem i de mørke måneder, og overvejer du at anskaffe dig udendørsbelysning? Eller måske kunne du bare godt tænke dig at høre om mulighederne for, at lyset udenfor tænder og slukker på en smart måde, men du ved ikke rigtigt, hvor du skal starte?

Kontakt os allerede i dag på info@skagenel.dk eller på 98 44 21 75 – vi er eksperter i alt inden for udendørsbelysning, og vi har mange års erfaring med rådgivning, installering og montering af belysningen rund om hjemmet.

Diffust belysning

Typer af udendørsbelysning

Nedenunder er en kort oversigt over nogle forskellige udendørs belysningstyper og deres typiske funktion.

Opadrettet belysning

Opadrettet

Opadrettet belysning anvendes ofte som supplerende belysning eller for at give en effekt. Det kan blandt andet få dit hus til at se højere ud, end det egentlig er.

Nedafrettet belysning

Nedadrettet

Nedarettet belysning har ofte en markeringsfunktion. Det kan fx bruges til at markere vejen til haven, eller øge orienteringsevnen ved trapper eller trin.

Koncentreret udendørs belysning

Koncentreret

Koncentreret belysning lyser i enten en bred eller smal stråle, der er skarp og præcis. Her er lampetypen ofte de velkendte spots. Belysningstypen ses ofte ved carporte, hovedøre eller garager.

Opadrettet belysning

Op- og nedadrettet

Denne type af belysning er meget alsidig, og er – som navnet antyder – en fusion af opadrettet og nedadrettet belysning. Bruges oftest som supplerende belysning eller effektbelysning.

Diffust belysning

Diffust

Diffust lys er en bred og ‘omfavnende’ belysningstype, der kan lyse i flere retninger. Det bruges ofte ved gangarealer ved huset. Det fungerer også godt til generel belysning udendørs.

Deck lights - din lokale elektriker

Deck lights

Deck lights er en rigtig robust type af belysning, da lamperne er overdækket. De kan endda tåle at blive kørt over af bilen. De er velegnede til at sætte i gulvet og trappen på terrassen eller lignende.

Styring af belysning via smartphone

Vær tryg med smartphone-styring

Udendørsbelysning er gennem tiderne blevet mere og mere smart og moderne. I dag har du mulighed for at styre din belysning, mens du er på farten og ikke befinder dig derhjemme. Trådløse teknologier som Bluetooth og WIFI giver dig mulighed for mange spændende funktioner i forhold til styring af belysningen.

Du kan blandt andet tænde og slukke for lyset via en app på din telefon, selvom du ikke er hjemme. Det kan bidrage til en øget følelse af sikkerhed og tryghed, da det så vil ligne, at nogen er hjemme i boligen, selvom det ikke er tilfældet. Således er du ekstra sikker mod tyven i de mørke måneder, hvis du får udendørsbelysning integreret med smartphone.

Derudover har du også mulighed for at tilkoble dine forskellige lysfølere, bevægelsessensorer og timere til at fungere sammen med din smartphone. Det gør, at du blot med få tryk i appen kan ændre hele dit setup for udendørsbelysning. Du kan for eksempel slå din bevægelsessensor fra på det bestemte tidspunkt, du kommer hjem fra arbejde, hvis du kun vil bruge det til at “skræmme tyven væk”, mens du ikke er hjemme. Der er utrolig mange muligheder og funktioner.

Skal du have installeret udendørsbelysning, eller har du behov for hjælp til, hvordan din belysning kan blive lidt smartere? Kontakt os for et uforpligtende tilbud på info@skagenel.dk eller på 98 44 21 75.

 

Kontakt os

Find os

Skagen afd.

Tømrervej 28
6800 Skagen

bjorn@skagenel.dk
Tlf.: 75 22 24 11

 

Skagen afd.

Vestergade 124B
7200 Skagen

info@skagenel.dk
Tlf. 75 32 11 33

 

Ølgod afd.

Jernbanegade 7 - 11
6870 Ølgod

bjorn@skagenel.dk
Tlf. 75 24 42 10