Beskyt dit elektroniske udstyr mod lynnedslag

Det kan ofte give store økonomiske omkostninger for dig, hvis et lyn slür ned og de elektroniske systemer gür ud. Derfor er det vigtigt at du für installeret transientbeskyttelse.

Kontakt din aut. el-installatør Skagen El Tekniq 📞 98 44 21 75 – vi har lang erfaring med transientbeskyttelse og vi finder en løsning der passer til dig.

 

Transientbeskyttelse

 

Hvad er transientbeskyttelse?

Når vi installerer transientbeskyttelse, er det for at beskytte dine elektriske systemer og el-apparater. Transientbeskyttelse kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • System nedbrud
  • Drift stop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Med transientbeskyttelse i installationen, kan du sikre dig mod de voldsomme krÌfter fra et indirekte lynnedslag. Faktisk er risikoen for at blive püvirket af indirekte lyn større end ved et direkte lynnedslag. Det betyder at et lyn, der slür ned 1-2 km vÌk faktisk kan ødelÌgge alt elektronik og alle maskiner.

Uden transientbeskyttelse kan der opstĂĽ en overspĂŚnding i installationen som beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespĂŚnding.

Nye el-regler omfatter transientbeskyttelse

Ifølge de nye el-regler fra 2019 er der krav om at der skal installeres transientbeskyttelse i følgende typer installationer til beskyttelse af

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Med transientbeskyttelse sikrer du dit hjem imod lynnedslag

Med en installation af transientbeskyttelse skal du ikke lÌngere sidde indendørs i tordenvejr og frygte, nür lynnedslagene kommer tÌttere pü og om dine el-apparater bliver ødelagt af lynnedslag.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af eltavler?

Skagen El Tekniq har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem i Skagen og det øvrige Nordjylland– ring til os på 📞 98 44 21 75 så tager vi en uforpligtende snak om en god løsning til dig.

De fleste hjem har forskellige elektriske apparater, som vi er afhÌngig af fungerer. Samtidig er der mange intelligente løsninger som fx. alarmsystemer, lys og varme som er afhÌngig af at kunne køre fejlfrit.

transientbeskyttelse hjemmet

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har. Det gammeldags HFI-relæ eller det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og der gør faktisk at chancen for overspænding 25 % større.

Derfor er det vigtig at fü lavet et el-eftersyn af din autoriseret el-installatør for at fü gennemgüet dine el-installationer.
Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det netop er et krav at man fĂĽr transientbeskyttelse, dog ikke i private hjem, men det er at anbefale ogsĂĽ overfor forsikringen.

Beskyt din virksomhed ved lynnedslag

Din virksomhed kan vÌre sürbar, hvis el-installationerne ikke er beskyttet mod overspÌnding fra lynnedslag, som kan ødelÌgge alt elektronisk udstyr og give permanente forringelser og produktionstab.

Udover at der kan vÌre direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader pü elektronisk udstyr, sü kan der vÌre endnu større omkostninger ved produktionsstop og datatab.

Skagen El Tekniq har stor erfaring i at hjĂŚlpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceomrĂĽderne med transientbeskyttelse. SĂĽ er du i tvivl om din virksomhed eller serviceomrĂĽde har transientbeskyttelse? Kontakt os 📞 98 44 21 75 – sĂĽ tager vi en snak med dig om en optimal løsning.

Et lynnedslag kan medføre skader pü følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

I 2019 kom der nye el-regler på, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtig at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Virksomhed transientbeskyttelse
landbrug Transientbeskyttelse Skagen

UndgĂĽ nedbrud og mistet data i din landbrugsvirksomhed

Elektroniske systemer anvendes i stigende grad i landbruget som en stor del af den daglige drift.

Desværre er hyppigheden af tordenvejr steget markant gennem de seneste år – hvilket skaber overspændingsskader og driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser skal helst undgüs i ens landbrug. Der mü ikke komme nedbrud i systemerne grundet lynnedslag, da det medfører store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og data.

Transienter (overspÌnding pü el-nettet) kan pü kort tid ødelÌgge alt elektronisk udstyr og maskiner og kan give nedbrud i ventilationsanlÌg, vandingssystemer, foderautomater, malkeanlÌg, svagstrømsanlÌg, signal- og datatransmissioner.

 

Derfor er det vigtigt at tjekke op på de krav ens forsikringsselskab opstiller – for der er flere af dem, som sætter det som krav om transientbeskyttelse indenfor landbruget.

Skagen El Tekniq har mange års erfaring indenfor transientbeskyttelse i landbruget, så lad Skagen El Tekniq rådgive dig om den helt rigtige løsning til dit landbrug 📞 98 44 21 75.

Vi løser alle el opgaver

Hos Skagen El Tekniq har vi mange erhvervskunder og samarbejdspartnere, men vi laver ogsĂĽ mindre opgaver som at skifte stikkontakter, ophĂŚngning af lamper, installation af LED spots eller installere lyddĂŚmper i den private bolig.

Er din vaskemaskine eller dit køleskab i stykker? Vi reparerer alle hvidevarer eller finder nyt til dig.

Uanset om opgaven er lille eller stor, sü er vores team af dygtige el-installatører klar til at hjÌlpe. Vi har erfaring med alle forskellige typer af el-opgaver, og vores kunder inkluderer büde private, erhverv og industri, landbrug og offentlige institutioner (skoler, daginstitutioner mv.).

 

Autoriseret el-installatør

VÌlger du os, er du garanteret at dine el-installationer er lavet at en autoriseret installatør. Vi udfører alle el-installationer efter den gÌldende lovgivning, og vores autoriserede el-installatører sørger altid for, at alle installationer virker som de skal.

 

Døgnservice 24/7/365

Du kender os og vi kender dig – det kalder vi personlig service!
Hos Skagen El Tekniq sidder vi klar ved telefonen – ogsĂĽ nĂĽr du har en hasteopgave eller stĂĽr i en nødsituation. Vi rykker ud med det samme 24 timer i døgnet!

Kontakt os på vores hovednummer 24 timer i døgnet på ☎ 98 44 21 75.